Podcast Bazen radio

Iedere podcast een baas met een goed verhaal. Geïnterviewd door Bregje Spijkerman en Marjolijn Feringa

 

Missie van de podcasts:

Verhalen van leiders op een makkelijke manier dichtbij brengen zodat iedereen kan leren wat leiderschap is, waar leiders tegenaan lopen en wat (hen) helpt in succesvol leiderschap. 

 

Wie?

Luister bijvoorbeeld naar het verhaal van Bart Berden, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of naar Marijn Pijnenborg, oprichter van de bekende woningsite Funda en Winc Academy en Marjon Kaper, Directeur van ANWB reizen.

 

Luister op Apple Podcasts of Spotify

 


Boek: Agile FOCUS in besturing

- Ben jij lid van een managementteam of directielid en zie jij de noodzaak tot verandering van de organisatie naar Agile besturing? Wil je de organisatie wendbaarder maken?

- Ben jij een coach die organisaties helpt in de transformatie richting een wendbare organisatie? En wil jij deze beweging bottum up en top down besturen?

 

In deze pocketguide vind je een praktische methode hoe dit aan te pakken. Besturen in een steeds sneller veranderende wereld. Met de waan van de dag die vaak veel aandacht vraagt en die je kan afleiden van de te behalen resultaten. De auteurs gaan in op het operationaliseren van de strategische organisatiedoelen en daarmee het besturen van de gehele organisatie

 

Online te bestellen bij managementboek.nl


Boek: De toolbox voor dienstverlening

De toolbox voor dienstverlening

Dit boek beschrijft in detail de drie krachtigste concepten voor dienstverlening in de 21e eeuw: Lean-denken, ontwerpdenken en systeemdenken, en vertelt precies hoe ze kunnen worden toegepast. Lean wordt internationaal erkend als de meest professionele en effectieve methode voor continue verbetering van interne bedrijfsprocessen. 

De concepten en de bijbehorende tools zijn uitgewerkt vanuit casestudies, onderzoek en adviespraktijk, uitgevoerd door de schrijvers zelf en door studenten van het Lean Enterprise Research Centre (LERC), de Cardiff Business School en The University of Buckingham.

Deze volledige vertaling van The Service Systems Toolbox van John Bicheno is gebaseerd op de nieuwste uitgave en bevat een niet eerder gepubliceerde verdieping van ‘Kingmans vergelijking’. Met de toegevoegde Nederlandse cases uit de Lean praktijk en aanbevelingen van betrokken managers.

 

Online te bestellen bij managementboek.nl 


opstartverhalen.nl

Opstartverhalen.nl

Laat je inspireren door ondernemers en hun verhaal

 

Elk jaar starten duizenden ondernemers een nieuw bedrijf.
Wie zijn dat? Wat doen ze? Hoe zijn ze ertoe gekomen? Hoe hebben ze dat aangepakt?
Hier vind je inspirerende verhalen van ondernemers voor startende ondernemers en iedereen die overweegt een bedrijf te beginnen.

Tekst: Marjolijn Feringa
Fotografie: Onno FeringaPublicatie: Tijdschrift voor ontwikkeling en organisaties

De wet- en regelgeving van de overheid is de laatste jaren zeker bij financiële instellingen aangescherpt. Bedrijven en instellingen hebben de laatste jaren energie gestoken in de invoering van de nieuwe wetten en regels. Belangrijk, maar hieraan voldoen is niet de doelstelling van een organisatie. Het is een voorwaarde. Een goede balans hierin vraagt een vernieuwde vorm van vakmanschap. De Rabobank is een traject gestart om dit vakmanschap verder te ontwikkelen. In dit artikel lees je over de belangrijkste interventies, de leerpunten en het behaalde resultaat.